"Konvergent Evolusjon er enda mer usannsynlig enn evolusjonen selv"
David Klinghoffer; 5. september 2017
Oversatt herfra.


Bilde 1. kreditt: Pexels, via Pixabay.

Fra Jerusalem fortsetter Ira Berkowitz for ID the Future en fascinerende samtale med Lee Spetner, forfatter av Not by Chance -her og The Evolution Revolution -her. Diskusjoner om hva som plager evolusjonsteorien kommer knapt klarere eller skarpere enn dette.
Last ned episoden her, eller hør på den her.


Hva er enda mer usannsynlig enn evolusjon? Det må være konvergent evolusjon, som Dr. Spetner, en MIT-utdannet fysiker, peker på. Darwinister trakk konseptet ut fra tynn luft for å beskrive hvor vidt separerte skapninger på det fylogenetiske treet "konvergerer" på forunderlige biologiske innovasjoner, som ekkolokalisering (for eksempel delfiner og flaggermus). Den bemerkelsesverdige tilfeldigheten strekker seg ned til fine kjemiske detaljer som ikke finnes i andre dyr.


Hvordan kom slike ting der? Hvis det er tøft nok å forklare den ikke-styrte evolusjonen av ekkolokalisering i hvaler, multipliserer det naturligvis vanskeligheten å forklare hvordan det også sprang fram i flaggermus. Faktisk sier Spetner om konvergent evolusjon at det forklarer ingenting, men bare er et tilfelle av "å gi et navn til vår uvitenhet."


Som et alternativ til darwinistisk teori, foreslår Spetner sin ikke-tilfeldige evolusjonære hypotese, tydeligvis målrettet utvikling som et svar på miljømessige og andre påkjenninger. Han beskriver ideen elegant til Ira Berkowitz.

Bilde 2. Delfinens sonar


Tager: Flaggermus
Konvergent evolusjon
Darwinistisk teori
Ekkolokalisering
Evolusjon
ID the Future
Lee Spetner

 

Oversettelse og bilder ved Asbjørn E. Lund