M. Denton forklarer mirakelet ditt hjerte

Oversatt herfra


legesjekkMenneskehjertet var et under før mennesker visste mye vitenskapelig eller medisinsk om det. Det er organet i kroppen vår som oftest blir omgjort til en metafor: å "ha et hjerte" .. "et rent hjerte", "hjertets lys", "et hjerte sprudlende av..." og mer. Når vi føler at det virker i brystet, kan det fortelle oss ting før vi registrerer det bevisst. Ulike typer hjertebank kan varsle oss om tilstedeværelsen av en fiende eller rovdyr, eller før vi skjønner det, at vi er forelsket.


Legg nå til dette underverkene avslørt av vitenskapen om denne biologiske pumpen. En ny video, "The Miracle of the Human Heart Forklart av biolog Michael Denton," bemerker at hvis vi blir 80 år gamle, vil den ha slått 2 milliarder slag for livet. Hvert slag, påpeker Dr. Denton, pumper hundre milliarder røde blodceller: "Ved hjertets uopphørlige aktivitet, sikrer det en rikelig tilførsel av oksygen for å gi oss livsenergien." Ingen menneskelig oppfinnelse kan måle seg med det.


hjertets opprinnelseMen det er fortsatt mer som de fleste - sannsynligvis også de fleste forskere - aldri har vurdert, og som forsegler saken om hjertets intelligente design. Som Denton forklarer i sin nylige bok, The Miracle of Man, var naturen spesielt utformet - han kaller det 'forutgående fitness' - for å gjøre hjertets arbeid mulig. Her nevner han bare tre illustrasjoner: den tidligere egnetheten til lys, vann og overføringsmetaller. En riktig redegjørelse for naturens tidligere egnethet for menneskeliv ville "fylt mange bind."

Denne korte videoen gir bare et hint om det -lenke. The Miracle of Man gir mer enn et hint. Lær om miraklet og del det med venner og familie:


D. KliinghofferDavid Klinghoffer
Senior stipendiat og Redaktør, Evolution News
David Klinghoffer er seniorstipendiat ved Discovery Institute og redaktør av Evolution News & Science Today, den daglige stemmen til Discovery Institutes Center for Science & Culture, som rapporterer om intelligent design, evolusjon og skjæringspunktet mellom vitenskap og kultur. Klinghoffer er også forfatter av seks bøker, en tidligere seniorredaktør og litterær redaktør ved National Review magazine, og har skrevet for Los Angeles Times, New York Times, Wall Street Journal, Washington Post, Seattle Times, Commentary og andre publikasjoner. Han ble født i Santa Monica, California, og ble uteksaminert fra Brown University i 1987 med en A.B. magna cum laude i komparativ litteratur og religionsvitenskap. David bor i nærheten av Seattle, Washington, med sin kone og barn.

Oversettelse og bilder ved Asbjørn E. Lund