MENNESKELIG HJERNE HAR MANGE FLERE SPRÅK-KOBLINGER ENN SJIMPANSE HJERNE
Kommentar: Dette funnet er ikke overraskende i prinsippet, men forskerne fant spesifikke områder med større tilkobling

Hjerne
Oversatt herfra.


I en studie av hjerneskanninger fra 50 mennesker og 29 sjimpanser, oppdaget forskere en interessant forskjell: Forbindelsene mellom språkområdene i menneskehjernen er mye større enn tidligere antatt og ganske annerledes enn sjimpansehjernens. Det er selvfølgelig i samsvar med den relative kompleksiteten til menneskelig tanke og språk, men spørsmålet hadde egentlig ikke blitt undersøkt før med fokus på ett spesifikt område.
Forskerne var interessert i en nervekanal som forbinder frontal- og tinninglappene i hjernen, den arcuate fasciculus -lenke.

Bilde 1: Hjerne -arcuate fasciculus

 


Sjimpansens hjerneforbindelse ser ut til å involvere hovedsakelig tinninglappen, men hos mennesker er det en forbindelse mot frontallappene og parietallappene via arcuate fasciculus.
Hjerne-lober"Funnene våre er rent anatomiske, så det er vanskelig å si noe om hjernens funksjon i denne sammenhengen," sier [medforfatter Vitoria] Piai. "Men det faktum at dette mønsteret av forbindelser er så unikt for oss mennesker, antyder at det kan våre et avgjørende aspekt ved hjerneorganisering som muliggjør våre særegne språkevner."

(Radboud Universitet i Nijmegen, "Konnektivitet av språkområder unike i den menneskelige hjerne", i Science Daily -krever et gebyr eller abbonnement.)


Bilde 2: Hjernedeler av menneskelig hjerne Hjerne-Lobes-of-human-brain

Som forskerne sa det i artikkelen, "I den fremre tinninglappen er forbindelser delt mellom både arter og unike menneskelige ekspansjoner til stede. Endringer i menneskelige språkstrømmer strekker seg utover den buede fasciculus, inkludert en rekke utvidelser til tilkobling i tinninglappene."

De siste årene har forskere oppdaget en rekke andre unike egenskaper ved den menneskelige hjernen:


⋅ Forskere: Mennesker er forhåndskablet til å gjenkjenne ord -lenke. I motsetning til hva psykologer hadde antatt, er evnen til å søke mening innebygd, ikke undervist. Meningen er "supermakten" som kloke forskere avstår fra å prøve å "forklare", som om de kontrollerte den.


⋅ Menneskelige nevroner og den menneskelige hjernen er mye mer effektive enn sjimpanser -lenke . Det som tidligere ble antatt å våre "søppel-DNA" er forskjellig mellom mennesker og sjimpanser og spiller en rolle i hjernens utvikling. Forskere forventet ikke å finne at menneskelige nevroner har fårre - ikke flere - ionekanaler enn åtte andre pattedyrarter.


⋅ Et annet nytt kommunikasjonsnettverk har blitt oppdaget i menneskehjernen -lenke. Hjernen vår er smartere enn vi trodde. Oscillasjoner på over 100 Hertz synkroniseres på tvers av flere hjerneregioner. Det kan hjelpe oss å forstå hjernesykdommer bedre.


⋅ Den menneskelige hjernen har nevrale nettverk som ikke finnes i laboratoriemus -lenke. De er komplekse spesielle nettverk hvis formål er å dempe andre nevroner. Forskere teoretiserer at disse interneuronnettverkene hjelper oss å fokusere på komplekse oppgaver der vi må holde mange forskjellige faktorer i spill.


Som vi har sagt før, er det mye å studere i den menneskelige hjernen. Det er den mest komplekse tingen vi vet om i universet, men den har krympet i løpet av de siste 40 000 årene -lenke, som har sett mange tekniske fremskritt. Dens struktur er lik universets -lenke. Vi kommer nok til å studere den en stund


Det kan også våre lurt å lese: Ditt sinn vs. hjernen din: Ti ting å vite -lenke.


Oversettelse og bilder ved Asbjørn E. Lund