De fantastiske fire:
Marcos Eberlin legger til en søyle ietuiet for intelligent design
David Klinghoffer, 29 okt., 2021 Oversatt herfra


M. EberlinDen berømte brasilianske kjemikeren Marcos Eberlin har lagt til det han kaller en "fjerde søyle" til saken for intelligent design i naturen. De tre argumenter som kom før, var de som pekte på irreduserbar kompleksitet i biologiske systemer, abstrakt informasjon i DNA og finjustering i kosmos, inkludert ved Big Bang. Dr. Eberlins unike bidrag er konseptet framsyn - behovet i den evolusjonære prosessen for å se fremover mot fremtidige behov, en evne som bare finnes i og med intelligente agenter. Tillegget av framsyn fullfører det han søtt kaller IDs "Fantastiske Fire".

Video: Fremsyn (26min:47sek)


Den evnen til å se fremover og forutse, er ingen liten sak, og til og med mennesker kan ha problemer med det - som vitne til forsyningskjedeproblemet som mange mennesker begynner å bekymre seg for. Hvem så det komme? Tilsynelatende ikke nok av oss. Hvis de mest intelligente skapningene på planeten ikke klarte å se fremover til en så alvorlig mulighet, kunne den uintelligente prosessen med darwinistisk evolusjon gjøre det bedre enn oss? Ikke sannsynlig.
Eberlin snakket om framsyn - og sin bok med samme navn, godkjent av tre Nobelprisvinnere - på Dallas-konferansen om vitenskap og tro i 2021. Nyt!!

 

David Klinghoffer

D. KlinghofferSenior stipendiat og Redaktør, Evolution News.


David Klinghoffer er seniorstipendiat ved Discovery Institute og redaktør av Evolution News & Science Today, den daglige stemmen til Discovery Institutes Center for Science & Culture, som rapporterer om intelligent design, evolusjon og skjæringspunktet mellom vitenskap og kultur. Klinghoffer er også forfatter av seks bøker, en tidligere seniorredaktør og litterær redaktør ved National Review magazine, og har skrevet for Los Angeles Times, New York Times, Wall Street Journal, Washington Post, Seattle Times, Commentary og andre publikasjoner. Han ble født i Santa Monica, California, og ble uteksaminert fra Brown University i 1987 med en A.B. magna cum laude i komparativ litteratur og religionsvitenskap. David bor i nærheten av Seattle, Washington, med sin kone og barn.

 

Oversettelse og bilde ved Asbjørn E. Lund