Et ulykkelig par: Paul Nelson rapporterer om Cambridge "Evolution Evolving" møte
David Klinghoffer; 22. mai 2019
Oversatt herfra.

Bilde 1. Utilfredstillende forhold? Kreditt: KaLisa Veer på Unsplash .


Paul Nelson deltok nylig på et møte ved Cambridge University, "Evolution Evolving: En Internasjonal Konferanse om Evolusjonerende Mekanismer og Teoretisk Ramme for Evolusjonær Biologi." Bak den ordinære tittelen fant Dr. Nelson fascinerende bevis på mangel på lykke blant evolusjonære biologer. På en ny D the Future episode, snakket han med verten Andrew McDiarmid om hva han var vitne til. Last ned episoden eller hør på den her.


Nelson tilbyr en sammenligning fra dating-verdenen. Vi har alle sett det: Det tilsynelatende fornøyde paret hvor en partner faktisk tydelig 'kikket rundt', bokstavelig talt søker hans blikk rundt i rommet søker andre, bedre 'prospekter'. Det er smertefullt å se på, selv om den misfornøyde jente- eller gutte- kjæresten selvfølgelig ville fornekte det som tydeligvis skjer.


Det er mye det samme med den kommende generasjonen profesjonelle evolusjonister. De søker det de kaller en utvidet evolusjonssyntese, angivelig bare en liten mild korrigering til klassisk neo-darwinisme. Men eksterne observatører ser det tydeligere.
"Ingen ser etter en bedre teori hvis de er fornøyd med den de har," sier Nelson, en av biologi-filosof og Center for science and culture Senior Fellow. Og faktisk på konferansen i forrige måned så han at 'forbudte emner' ble utforsket - 'ikke-genetisk arv', 'miljøfremkalte fenotyper', og mer - som overrasket selv denne veteran-observatøren av den pågående gjæringen i darwinistiske sirkler. Paul sier: "Det er veldig vanskelig å vite hvor det kommer til å ende."

Tager: Center for science and culture ; EES (Extended Evolutionary Synthesis); ID the future; Neo-darwinisme; Paul Nelson.

Oversettelse og bilder ved Asbjørn E. Lund