Marcos Eberlin: Kylling-og-Egg spørsmålet gjennomtrenger livet, peker på Intelligent Design
David Klinghoffer; 6. mai 2019
Oversatt herfra.


Bilder: Problemstilling og svarforslag til aktuelt problem.


Her er et annet godt spørsmål å spørre den neste darwinisten du møter: Forklar årsaks-sirkulærheten som gjennomtrenger livet. Og hva innebærer det?
Prisbelønnet kjemiker Marcos Eberlin er forfatter til den nye boka Foresight: How the Chemistry of Life Reveals Planning and Purpose, som bærer imponerende tre anbefalinger fra Nobelpris-vinnende forskere. Han forklarer i en stor artikkel nå på The Stream -her, "Høne og egg-problemet er overalt i biologien."

 


Bilde: Ironi innen biologien?


Kylling-referansen er ikke bare en metafor. Problemet med en kylling og dens egg er det "arketypiske eksempelet" av et konsept som ikke-styrt evolusjon er maktesløs å løse. Det har formen: "For å få A trenger vi B, men for å få B trenger vi først A. Vi kan ikke ha én uten den andre. For å få begge sammen, trenger vi fremsyn - en ingeniør i stand til å planlegge for fremtiden. "I biologien er det mange A'er og mange B'er.
Andre eksempler han beskriver: strukturen av cellemembraner, og forholdet mellom DNA og RNA og proteiner. Begge er grunnleggende for livet. Fenomenet med årsaks-sirkulæritet er en 'sirkel som peker' på intelligent design. Les resten over på The Stream -her.


Du kan stille spørsmålet til en av våre darwinistiske kritikere og se om du kan få et meningsfylt svar. Som Dr. Eberlin anbefaler, ikke vær fornøyd med håndveiving eller forklaringer som 'tigger spørsmål'. Jeg vil legge til: Heller ikke med de vanlige kritiske avvisningene, som skal gå for svar.


Bilde: Flere sirkulære problemstillinger

Tager: Egg;Fremsyn; Ingeniørkunst; Intelligent Design; Kausal sirkularitet.

 

 

Oversettelse og bilder ved Asbjørn E. Lund