Rom-arkeologi: Hva med Celle-arkeologi?
Michael Egnor; 4. oktober 2018
Oversatt herfra.

Bilde 1:'Oumuamua, av ESO / M. Kornmesser. Derivat: nagualdesign [ CC BY-SA 4.0 ], via Wikimedia Commons.


Fra Abraham Loeb, leder av Astronomisk avdeling ved Harvard University, grunnlegger av Harvards Black Hole Initiativ og direktør for Institute for Theory and Computation ved Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, i Scientific American -her:


Hvordan søke etter døde kosmiske sivilisasjoner
Hvis de er kortlevde, kan vi kanskje oppdage relikvier og gjenstander de har etterlatt seg
Muligheten [er spennende] at vi finner teknologiske relikvier som flyr gjennom vårt solsystem uten gjenkjennelig funksjonalitet, for eksempel ikke-fungerende utstyr som tapt energien i de millioner av år for reisen, og har blitt til romskrap.
Hvor mye rusk eksisterer i interstellare rom vil avhenge av mengden av teknologiske sivilisasjoner og omfanget av deres ambisjoner for romforskning ... det kan være plenty av relikvier der ute i Melkeveien å utforske for oss.
Wow. Arthur C. Clark har en flott roman - Rendezvous med Rama - om et lignende scenario -bok. Elsket det.


Denne muligheten etablerer et potensielt grunnlaget for en ny utvidelse av romarkeologi, nemlig studiet av relikvier fra tidligere sivilisasjoner i verdensrommet. I stedet for å bruke spader til å grave i bakken, vil denne nye grensen bli utforsket ved å bruke teleskoper for å undersøke himmelen og grave i verdensrommet.


På jakt etter intelligent design
Rom-arkeologi - et fascinerende og viktig tilnærming til romforskning. Det krever en nøye analyse av objekter for å søke etter bevis for intelligent opprinnelse, og det trenger ikke å være arkeologisk, i den forstand at designende intelligens(er) fortsatt kan være på jobb. Likevel er romarkkeologi et godt navn for det. Det kan virke litt som fiksjon, men det er tilsynelatende en faktisk potensiell artefakt for studier og en praktisk tilnærming til faktisk å utøve rom-arkeologi:
Interessant nok kan det første kunstige relekviet nettopp ha blitt oppdaget det siste året da Pan STARRS sky -her undersøkelsen identifiserte det første interstellare objektet i solsystemet Oumuamua -her. Overfloden av interstellære asteroider med 'Oumuamuas kilometerlengde ble anslått et tiår å være forsvinnende liten -her, noe som gjør denne oppdagelsen til en fullstendig overraskelse.


I tillegg er Oumuamua lengre enn noen kjent asteroide i solsystemet -her. Men mest spennende er det faktum at 'Oumuamua avviket fra bane man ville ha forventet basert på solens gravitasjonsfelt -her. Selv om slike avvik kan være forbundet med rakett-effekten som er forbundet med utgassing på grunn av oppvarming av is fra vann ved solen, var det ingen tegn på noen kometerhale bak 'Oumuamua, og beregninger innebærer, i motsetning til observasjoner, at dens spinn-periode skulle ha forandret seg betydelig av ethvert komet- moment -her. Kan 'Oumuamua ha en kunstig motor? Selv om det ser ut til å være et stykke naturlig stein som angitt av mangel på radiotransmisjon -her, ser denne steinen ut til å være svært uvanlig i mange undersøkelser.


Oppdagelsen av 'Oumumua' burde motivere oss til å fortsette å lete etter interstellært rusk i solsystemet. Interstellare objekter trenger ikke være bare engangs-besøkende. En liten del av dem kan bli fanget av gravitasjonssystemet "fiskenettet" som er kastet av solen og Jupiter -her. Objekter som passerer nær nok til Jupiter, kan miste orbital energi gjennom sin gravitasjonsinteraksjon og forbli knyttet til solsystemet etterpå. Faktisk ble en asteroide som okkuperte en bane som var indikativ for en slik opprinnelse, BZ509, nylig identifisert i en tilbakevendende bane rundt Jupiter -her.
Det er umulig å bruke eksisterende kjemiske raketter for å jage ned Oumumua -her på grunn av dens høye hastighet, men man kan tenke på oppdrag i å lande på interstellære gjenstander som er knyttet til solsystemet. Selv om de representerer en liten minoritet av alle asteroider eller kometer i solsystemet, kan deres interstellar opprinnelse identifiseres basert på deres uvanlige baner rundt Jupiter eller, når det gjelder kometer, gjennom deres distinkte (ekstrasolære) isotop-overflod av oksygen, oppdagbar ved spektroskopiske observasjoner av deres komethaler.


Et fascinerende objekt
'Oumuamua er et fascinerende objekt, og fortjener absolutt ytterligere undersøkelse. Hvordan kan vi skille mellom design og ikke-design? Det er et problem som er sentralt for arkeologi, og åpenbart ville være sentralt for rom-arkeologi. Det ville være flott vitenskap å sortere ut kriterier for å oppdage intelligent agentur i et objekt i naturen, spesielt i en situasjon der vi ikke har noen anelse om arten av designeren.


Å finne bevis for romskrot av kunstig opprinnelse vil gi et benektende svar på det gamle spørsmålet "Er vi alene?" Dette ville ha en dramatisk innvirkning på vår kultur og legge til et nytt kosmisk perspektiv på betydningen av menneskelig aktivitet. å finne en sivilisasjon død grunnet krig eller klimaendringer vil forhåpentligvis overbevise oss om å bringe vår handlinger sammen og unngå en lignende skjebne. Det ville være enda mer bemerkelsesverdig om radarbilder eller flyfotografering i nærheten av en interstellar fortidslevning i solsystemet ville vise tegn på avansert teknologi som vår sivilisasjon ikke hadde mestret ennå.


Avansert teknologi som vår sivilisasjon ikke hadde mestret. "Som forbløffende intrikate tegninger for replikasjon, funksjon og vedlikehold, skrevet i en elegant kode som er relatert til et språk, med spesifisitet, tegnsetting og overlappede leserammer, som driver utsøkt nanoteknologi i trillioner av individuelle enheter som virker i delikat harmoni og gir til og med, i enkelte gjenstander, anledning til selvbevissthet.


En fantastisk mangel på selvbevissthet
Hvis de fant en liten brøkdel av det beviset for design på'Oumuamua, ville det være det vitenskapelige funn for årtusenet. Likevel finner vi design overalt i levende ting, i en enorm skala. Det er en fantastisk mangel på selvbevissthet i det vitenskapelige samfunnet om intelligent design. Mye av den mest fascinerende og banebrytende vitenskap på mange områder er design-vitenskap, men ideologiske blendingsgardiner hindrer gode forskere som Dr. Loeb i å erkjenne at, i likhet med romarkeologi, er cellearkeologi vitenskap på sitt beste.

Tager: Arkeologi; celle; ideologi; intelligent design; verdensrommet.

Oversettelse og bilder ved Asbjørn E. Lund