Kjemisk affinitet, motorproteiner: Gode spørsmål fra en leser

Ann Gauger; 4. desember 2018
Bilde 1: Kinesin, fra arbeidshorisonten til cellen: Kinesin , via Discovery Institute.
Oversatt herfra.

En leser, Steve, stilte et par gode spørsmål:
Dr. Gauger, takk for at du tok i mot mine spørsmål. Jeg vil prøve å være så kort og til poenget som mulig.

For det første, når det gjelder amino-acyleringen av overførings-RNA, er det noen kjemisk bindingsaffinitet som er iboende i selve overførings-RNA'et , eller avhenger vedheng av aminosyren til 3'-enden helt av energi gitt fra ATP? Min tankegang er at hvis overførings-RNA ikke har noen iboende kjemisk bindingsaffinitet til noen aminosyre, det vil si med andre ord at den i det vesentlige er død med hensyn til kjemisk binding, utgjør dette en fullstendig fysisk separasjon mellom antikodonet og aminosyren den representerer. Dette gjør opprinnelsen til systemet via naturlige materielle krefter ekstremt usannsynlig, spesielt når du legger til det faktum at det avhenger av en ikke-reduserbar kompleks mekanisme for å kunne lykkes.


For det andre, hvordan synes organeller, som ikke er levende kjemikalier, å bevege seg med hensikt? Dette spørsmålet har to deler.

1. Hvordan beveger organeller fra punkt A til punkt B? Celler vil bruke cilia eller flageller, men jeg ser ingen mekanisme som forårsaker en chaperon eller en helikase å flytte på seg.

2. Hvordan beveger organeller seg med hensikt? Min forståelse er at organeller er ikke-levende kjemikalier, men de beveger seg i cellen som om de vet hva de gjør og hvor de skal. Hvordan har det seg at disse ikke-levende kjemikaliene ser ut til å ha hensikt og vil flytte seg tilsvarende?
Takk for at du tok deg tid til å svare på mine spørsmål. Jeg er en kristen og jeg er veldig interessert i intelligent designteori. Dine tanker blir dypt verdsatt da de vil hjelpe meg å engasjere mine venner og kolleger om dette emnet.


Steve synes å vite noe mer enn de fleste om biologi.
Spørsmål og svar
Matchen mellom tRNA og dens passende aminosyre er laget av spesifikke enzymer kalt aminoacyl-tRNA syntetaser. Den er ikke basert på kjemisk affinitet som noen har forsøkt å hevde. Her er en fantastisk side som beskriver disse enzymene og hvordan de fungerer:"Aminoacyl-tRNA-syntetaser" -her

Om bevegelsen av organeller: Det er molekylære motorproteiner som tar dem rundt! For eksempel utføres bevegelse utover fra kjernen (kalt 'styrt pluss') av et motorprotein kalt kinesin, som går på mikrotuber som et spor. Hvordan de blir rettet til rett sted er et aktivt studieområde og det var hva postdoktorarbeidet mitt var om. Bevegelse innover (minus regissert) oppnås av et motorprotein kalt dynein. Dynein er involvert i mange kritiske prosesser i cellen.

Her er noen videoer og artikler:
The Cell as a City: Examining an Apt Metaphor" -her
"The Workhorse of the Cell: Kinesin" -her
"Kinesin: Fast, Efficient, Essential, and Mysterious" -her
"The Cell's Postal System" -her


Og det er denne om perfektheten til molekylære maskiner som kinesin: "Molecular Machines Reach Perfection" -her

Og en annen fantastisk video om cellen, med en veldig pen del om molekylære motorer i slutten.
"TEDxCaltech - Drew Berry - Visualization: Biology and Complex Circuits" -her

Tager: aminosyrer; ATP; enzymer; molekylære maskiner; tRNA.

Oversettelse og bilder ved Asbjørn E. Lund