Å gi rettigheter til naturen er under forhandling i FN
Av Wesley J. Smith, 25. februar 2024. Oversatt herfra


Bilde 1. Hovedforsamlingssalen i FN


Folk som vil motsette seg å gi "rettigheter" til "naturen" tar fortsatt ikke trusselen på alvor. Men bevegelsen gjør virkelig fremskritt. Lite lagt merke til i media, blir nå tildeling av rettigheter til naturen aktivt forhandlet i FN.
Heldigvis har britene sagt nei - foreløpig. Fra Guardian-historien -lenke:
"Den britiske regjeringen kan aldri akseptere at naturen eller Moder Jord har rettigheter, har en britisk embetsmann fra miljøavdelingen sagt til FN.
Avvisningen av et konsept som allerede har blitt anerkjent i FN-erklæringer og er en grunnleggende tro i mange urbefolkningssamfunn, ble beskrevet av kritikere som skammelig, selvmotsigende og udemokratisk.


Storbritannias avvisning av rettigheter for naturen kom under en debatt i innledende forhandlinger for FNs miljømøte i Nairobi onsdag, da regjerings-representanter ble bedt om å vurdere et utkast til resolusjon fra Bolivia om "å leve godt i balanse og harmoni med Moder Jord og Moder Jord-sentriske handlinger." Dette inkluderte en passasje om naturens rettigheter."

Det er vel og bra
Men snart - med unntak av en dramatisk utvikling - vil Labour ha ansvaret. Jeg lurer på om en venstreorientert Labor stats- eller miljø -minister vil være like motstandsdyktig.
Den amerikanske delegasjonen er også imot. Men igjen, hvor lenge? Konseptet vil passe godt inn i en "Green New Deal"-pakke.


Ta en veldig nøye kikk på raseriet Storbritannias avslag utløste fra en irsk naturrettighetsforkjemper. Les ordene hans. Disse radikalerne mener det de sier - bokstavelig talt:
-Peter Doran, en foreleser i miljørett ved Queen's University Belfast og en ledende forkjemper for at naturens rettigheter skal inkluderes i Irlands grunnlov -lenke, sa at det "fundamentalistiske" britiske svaret i Nairobi var "innholdsløst i både logikk og substans". Han sa at det gjenspeiler posisjonen til europeiske kolonimakter som hadde "påført tvillingpilarene folkemord og økomord på urfolk rundt om i verden, ved å bruke våpenmakt for å forvandle jorden til død materie, verdsatt bare som råstoff for industri og handel.”
Så, å avvise rettigheter for naturen er nå "kolonialistisk." Ikke bli overrasket om det forvandles til hvit overlegenhet.

Bilde 2. Verdi-vakuum

"Den femte forbrytelsen"
Forresten, "økomord"-lenke, forslag ville gjøre stor bruk av den naturlige verden "den femte forbrytelsen mot fred", tilsvarende folkemord og etnisk rensing.
De sammenslåtte "naturrettighets"- og "økomord"-bevegelsene er en del av den økende innsatsen blant radikale for å ødelegge vestlig sivilisasjon, hvis sentrale prinsipp er menneskelig eksepsjonalisme. Hvis den revolusjonen seier - og jeg tror det kan det innen et tiår eller så med mindre vi våkner - er økonomiene våre dømt til døden. Hvorfor? Naturrettighetslover gir radikale grønne tillatelse til å gå til rettssak for å stoppe all bruk av den naturlige verden som de ikke godkjenner. "økomord" ville gjøre stor gruvedrift og energiutvinningsutvikling til en avskyelig forbrytelse.

 

Se for deg rettssaksmulighetene!


Utover det praktiske punktet, og gi naturen "retten til å eksistere, vedvare, opprettholde og regenerere sine vitale sykluser, struktur, funksjoner og dens prosesser i evolusjonen"-ville den vanlige definisjonen av konseptet-redusere vår selvoppfatning til det bare å være et annet dyr i skogen, uten større betydning enn en mus. Et slikt misantropisk perspektiv ville ha alvorlige konsekvenser.
Natur-rett-bevegelsen er dypt undergravende til menneskelig frihet og trivsel. Det er på høy tid at folk anerkjente den eksistensielle trusselen den utgjør.

Bilde 3. Advokat-mat

I mellomtiden slikker Kina leppene. Russiske -tyranner bryr seg ikke noe om menneskerettigheter, og de kommer absolutt ikke til å bekymre seg for å "slaveri" for flora, fauna og geologiske kvaliteter.

 

 

Wesley J. Smith -Bilde 3


Styreleder og senior stipendiat, senter for menneskelig eksepsjonalisme
Wesley J. Smith er styreleder og senior stipendiat ved Discovery Institute's Center on Human Exceptionalism. Wesley er en bidragsyter til National Review og er forfatter av 14 bøker, i løpet av de siste årene med fokus på menneskeverd, frihet og likhet. Wesley har blitt anerkjent som en av USAs fremste offentlige intellektuelle om bioetikk av National Journal og har blitt hedret av Human Life Foundation som en "stor forsvarsspiller" for sitt arbeid mot selvmord og dødshjelp. Wesleys siste bok er Culture of Death: The Age of "Do Harm" Medicine, en advarsel om farene for pasienter i den moderne bioetiske bevegelsen.

 

Oversettelse, via google oversetter, og bilder ved Asbjørn E. Lund