Vann balanse: Hvordan kroppene våre behandler salt og vann
Andrew McDiarmid; December 1, 2023. Oversatt herfra


Hva skal til for å holde seg i live? I en ny episode av ID Future, avslutter verten Eric Anderson sin samtale med lege Howard Glicksman om de bemerkelsesverdige systemene i menneskekroppen som hjelper til med å kontrollere vann og natrium-balansen for å holde oss i live.

Bilde 1. Vi drikker vann fordi hjernen signaliserer vi trenger det


Overlatt til sine egne enheter, har naturlovene en tendens til nedbrytning og død, ikke liv. For å overleve, er levende ting utstyrt med kraften til å innovere bemerkelsesverdige løsninger på de formidable utfordringene i livet. Et slikt problem? Hvordan regulere vannvolum og natriuminntak på cellenivå. I del 1 diskuterte Dr. Glicksman de to første av fire systemene som fungerer i tandem for å regulere vann og natrium: arterielle reseptorer i det sympatiske nervesystemet som overvåker blodtrykket, så vel som nyrenes evne til å fremme retensjon av salt.


I del 2 diskuterer Dr. Glicksman ytterligere to innovasjoner som gir en "push-pull" -effekt til systemene som er diskutert i del 1. For det første blir en sensor i hjertet som trer til handling når vann- eller natriumnivået blir for høyt. For det andre et anti-diuretisk system i hypothalamus som oppdager cellekrymping og fremmer vannretensjon. På ekte ingeniørmåte er disse systemene avhengige og tett integrert, og jobber sammen unisont (sammen med din egen aktive deltakelse!) For å ivareta kroppen din og hjelpe deg med å leve ditt beste liv.


Last ned podcasten eller hør på den her. Dette er del 2 av en todelt samtale. Lytt til del 1.

{Vær forberedt på litt rask engelsk her, i det minste fra lege Glicksman. Lytt evt. flere ganger -oversetters tilføyelse.}

ANDREW MCDIARMID. Bilde 2

Direktør for podcasting og senior stipendiat
Andrew McDiarmid er direktør for podcaster og senior stipendiat ved Discovery Institute. Han er også medvirkende forfatter til Mindmatters.ai. Han produserer ID Future, en podcast fra Center for Science & Culture som presenterer saken, forskning og implikasjoner av intelligent design og utforsker debatten om evolusjonen. Han skriver og snakker regelmessig om effekten av teknologi på menneskelig livsstil. Hans arbeid har dukket opp i en rekke publikasjoner, inkludert New York Post, Houston Chronicle, The Daily Wire, San Francisco Chronicle, Real Clear Politics, Newsmax, The American Spectator, Federalist og Technoskeptic Magazine. I tillegg til sine roller ved Discovery Institute, promoterer han hjemlandet som vert for den skotske kultur- og musikkpodcasten Simply Scottish, tilgjengelig hvor som helst podcaster. Andrew har en MA i undervisning fra Seattle Pacific University og en BA i engelsk/kreativ skriving fra University of Washington. Lær mer om arbeidet hans på Andrewmcdiarmid.org.

Oversettelse via google oversetter og bilder ved Asbjørn E. Lund