Nematoder presser epigenetikk til grensen, i det en annen "zombie" biter i støvet
David Klinghoffer; 6 juni 2017
(Oversatt herfra)


Bilde 1: C. elegans -glødende, kreditt Adam Klosin, via Center for Genomic Regulation.


Evolusjon som "etablert vitenskap" i folks bevissthet og media, er basert på en rekke vedvarende myter - dokumentert av Jonathan Wells i hans nye bok 'Zombie Science: More Icons of Evolution' -lenke, oppfølgeren til 'Evolusjonens ikoner'. En myte, en subbende zombie hvis det noen gang var en, er det som Dr. Wells i kapittel 4 kaller: "DNA - Livets hemmelighet."
Men er ikke DNA den eneste hemmelighet i livet? Neo-Darwinisme, en genbesatt doktrine, trenger at det er det. Men økende bevissthet om epigenetikk - det vil si overliggende genetikk- roter arv til den enkle historien som evolusjonister har solgt til nå. Ny forskning med rundormer presser omfanget av epigenetiske effekter lenger enn de noen gang har blitt observert tidligere - 14 generasjoner.


Ved å flytte ormer frem og tilbake mellom kjøligere og varmere miljøer, var europeiske forskere i stand til å indusere en arvelig forandring i genuttrykk som produserer en fluorescerende glød. Nematoder, spesielt arten C. elegans, er en favoritt blant forskere på grunn av deres korte liv og den påfølgende raske rullering av generasjoner. Et fenomen av sammenlignbar grad hos mennesker ville være mye vanskeligere å dokumentere.
Arbeidet ble rapportert i Science. De kaller det "environmental information" "Transgenerational transmission of environmental information in Caenorhabditis elegans" -her):


Arvelige opphavs effekter


"Miljøendringer kan kritisk påvirke livsstilen, reproduktiv suksess og levetid for voksne dyr og deres avkom i generasjoner. Klosin et al. viste at i nematode ormen C. elegans førte eksponering for høy temperatur til uttrykk for endogent undertrykte kopier av gener - noen ganger kalt "søppel" -DNA. Denne effekten fortsatte for> 10 generasjoner ormer. Endringene i kromatin skjedde i tidlig embryo før transkripsjonen begynte og ble arvet gjennom egg og sæd."
Merk referansen til "Junk DNA", en annen zombie av evolusjonær vitenskap, behandlet av Jonathan Wells en annen bok, 'The Myth of Junk DNA' -lenke.

Bilde 2: C-elegans ormens oppbygning


Fra historien ved Science Alert -her, klart forklart av Signe Dean:
"For å studere hvor lenge miljøet kan etterlate tegn på genetisk uttrykk, tok et team ledet av forskere fra European Molecular Biology Organization (EMBO) i Spania genetisk utviklede nematode-ormer som bærer et transgen for et fluorescerende protein. Da det ble aktivert fikk dette genet ormene til å lyse under ultrafiolett lys.


Så byttet de forholdene om for nematodene ved å endre temperaturen på beholderne. Når teamet holdt nematoder ved 20°C (68°F), målte de lav transgen-aktivitet - noe som innebar at ormene nesten ikke glødet i det hele tatt.
Men ved å flytte ormene til et varmere klima på 25°C lyste de plutselig som små ormeaktige juletrær, noe som innebar at det fluorescerende genet ble mye mer aktivt.


Deres tropiske ferie vare imidlertid ikke lenge. Ormene ble flyttet tilbake til kjøligere temperaturer for å se hva som ville skje med aktiviteten til det fluorescerende genet.
Overraskende fortsatte det å lyse sterkt, som tyder på at de beholdt et "miljø-minne" om det varmere klimaet - og at trans-genet fortsatt var svært aktiv.

Bilde 3. Epigenetikk


Videre ble den hukommelsen oversendt videre til deres avkom for syv lysende generasjoner, hvorav ingen hadde opplevd de varmere temperaturene. Baby-ormene arvet denne epigenetiske forandringen gjennom både egg og sæd.
Teamet presset resultatene enda lenger - da de holdt fem generasjoner nematoder ved 25°C og deretter forviste avkommet deres til kaldere temperaturer; Ormene fortsatte å ha høyere transgen-aktivitet i for første gang opplevd: 14 generasjoner."


Hva er hensikten for ormene? En av forskerne, lederforfatter Adam Klosin, sier at det kan være "en form for biologisk forhånds-planlegging." Det høres ikke veldig darwinistisk.


Jonathan Wells konkluderer med at "DNA inneholder ikke det genetiske programmet for en organisme, og DNA er langt fra å være livets hemmelighet. Fortsatt tro på det er forankret i materialisme." Det vil si at en materialistisk forståelse av evolusjon krever DNA-dogmet {som fullstendig forklaring -oversetters tilføyelse.} Men vitenskapen marsjerer i mellomtiden videre, og en annen zombie må bite i støvet.

 

Tager: Epigenetikk; Evolusjonens ikoner; Jonathan Wells / Zombie Science

 

Oversatt av Asbjørn E. Lund -med tillegg av bilde 2-3.