Cancer Research Leverer sterk påminnelse til Evolusjonister
(Oversatt fra: https://www.evolutionnews.org/2017/03/cancer-research-delivers-stark-reminder-to-evolutionists/ )


Bilde 1: Brystkreft celle, ved National Cancer Institute via Wikicommons.


Ny forskning reviderer den vanligste forståelsen av kreft og dets årsaker, og tjener samtidig som et talende påminnelse til evolusjonister. Fra Science News:

Tilfeldige mutasjoner spille stor rolle i kreft, finner studien.
Forskere har identifisert nye fiender i krigen mot kreft: de som allerede er inne i cellene, og som ingen kan unngå.


Tilfeldige feil som blir gjort som stamceller deler seg er ansvarlig for om lag to tredeler av mutasjoner i kreftcellene, i følge forskere fra Johns Hopkins University rapporten i 24 mars Science. På tvers av alle krefttyper, miljø og livsstilsfaktorer som røyking og fedme, bidrar de med 29 prosent av kreft mutasjoner, og 5 prosent arves.


Det funnet utfordrer felles visdom: at kreft er et produkt av arv og miljø.
"Det er en tredje årsak og denne årsaken med mutasjoner er en overordnet årsak," sier kreftgenetiker Bert Vogelstein.
Å tillegge så mange kreftmutasjoner til tilfeldighetene synes å negere offentlige helsemeldinger, sier [biologisk fysiker Bartlomiej Waclaw ved University of Edinburgh] , og noen mennesker kan finne beregningen at 66 prosent av kreftassosierte mutasjoner er uunngåelig, urovekkende, fordi de tilbringer mye tid på å prøve å forebygge kreft. "Det er viktig å vurdere tilfeldigheter, eller uflaks, som kommer med celledeling," sier han.


Darwinistisk teori tilskriver den mest fantastiske kreativitet til kraften ved tilfeldige mutasjoner (siktet ved naturlig utvalg). Ortodokse evolusjonister mener at slike mutasjoner er selve drivstoffet til innovasjon, som produserer utsøkt funksjon og kompleksitet, alle underverkene i livet. Denne forskningen forteller oss hva vi allerede vet, ikke bare tror: skrivefeil, feil og lignende er en kilde til lidelse, dysfunksjon og død.


Når det gjelder å forklare de store biologiske nyheter, er den evolusjonære historien et spørsmål om ekstrapolering og fantasi. Biologisk institutt molekylær biolog Douglas Axe tvitrer: "Kreft er hva tilfeldige mutasjoner virkelig kan produsere."

Bilde 2. Kreftfremkallende mutasjoner

 

Oversatt av Asbjørn E. Lund (Bildene sto ikke i opprinnelig artikkel, evt. untatt det 1., og er satt inn av undertegnede, se lenke i Bilde-nr)