Jonathan Wells om "Eventyret" om hvalens evolusjon
David Klinghoffer; 8. juni 2017
(Oversatt herfra.)

Bilde 1: Halen til en spermhval, ved Vilmos Vincze via Flickr.


Biolog Jonathan Wells, forfatter av Zombie Science , deler opp "eventyret" av hvalevolusjon. Han beskriver tre massive reingeneerings-bedrifter- under de generelle overskriftene for pusting, svømming og formering - det ville være nødvendig ved å omdanne et landdyr til et helt marint dyr, som en hval:
Hvis vi ønsket å endre et landpattedyr til en hval, er dette noen av de endringene vi måtte gjennomføre. Kunne endringene ha skjedd ved et uhell, uten design?
Folk som tror på darwinistisk evolusjon påpeker at fossiler har blitt funnet av dyr som kunne ha vært overgang mellom landlige pattedyr og helt akvatiske hvaler. De fossile dyrene hadde ben, men tilbrakte trolig mye av tiden sin i vannet. Darwinistiske paleontologer kaller dem "vandrende hval" fordi de har en bestemt ørebein som tidligere bare har blitt funnet hos hvaler (selv om beinet nå er funnet i et utdødt landpattedyr , Indohyus , som ikke er klassifisert som hval). Men de formodentlige overgangsdyrene, er anatomisk mer som amfibiske sjøløver og oter enn hvaler, og overgangen fra amfibium til helt akvatisk, må ha skjedd i et geologisk øyeblikk. (1)


Selv om overgangen hadde vært perfekt dokumentert med mellomliggende former, ville det imidlertid ikke svare på "hvordan" spørsmålene. Hvordan oppsto de funksjonene som trengs for en fullstendig vannlevende livsstil? Hvordan blir en sjø-løves bakre lemmer til en hale (som er veldig forskjellig)? Hvordan blir mannlig testikler samtidig internalisert og omgitt av motstrøms varmevekslings-systemer? Hvordan ville en hunhval utvikle spesialiserte organer til aktivt å injisere melk i sin 'kalv'? Faktisk, hvorfor skulle noen av disse endringene forekomme? Sjøløver er allerede godt tilpasset deres amfibiske liv.


En intelligens kunne ha planlagt å lage helt akvatiske pattedyr og utformet disse funksjonene for å realisere planen. Men darwinistiske teorier sier ingen design er tillatt, og det gir oss lite mer enn et eventyr om hvordan naturlig utvalg kan gjøre svømmende bjørner til hvaler.


Resten er over på Salvo. Les det der.

Bilde 2. Spermhval spiser blekksprut


Darwin trodde det opprinnelige landdyret var noe i likhet med en bjørn. Selv etter å ha fjernete dette fra oppdaterte utgaver av 'Origin of Species', stukket av hån for forslaget, fortsatte han å holde dette synet privat. Nåværende teorier er neppe mer troverdige.


Tager: Charles Darwin; Evolusjon; Jonathan Wells; Hvaler

Kilder:

1. Jonathan Wells, Zombie Science (Discovery Institute Press, 2017), 107–112.

 

Oversatt av Asbjørn E. Lund