Inne i Cellen: DNA som et bibliotek
(Oversatt fra: http://www.evolutionnews.org/2017/01/inside_the_cell103463.html )

Bilde 1: Kongress biblioteket, av Carol M. Highsmith [Public domain], via Wikimedia Commons.


I en ny episode av 'ID the Future' , biolog og 'CSC Senior Fellow' Ann Gauger snakker med Sarah Chaffee om cellens bibliotek: DNA. Hun tegner et tankevekkende analogi til en kjent institusjon i USA's hovedstad.
Last ned episoden (lydfil) ved å klikke her.


Om du noen gang har vært i Kongress biblioteket, vet du det er en veldig spesiell plass, ikke som den lokale avdelingen av fylkes biblioteket i nabolaget ditt. Faktisk er det verdens største. Resultatet av James Madisons visjon og bygget på Thomas Jeffersons personlige bibliotek, er samlingen matchet for storhet av arkitekturen. En unik funksjon er at i stedet for å vandre gjennom stabler som du vil, gir du din forespørsel til en bibliotekar, som henter gjenstanden for deg.


Som Dr. Gauger påpeker, er DNA-sekvenser mye lik det: dyrebar informasjon er nøye lagret for å bli hentet og åpnet etter behov, i henhold til en nøyaktig protokoll, alt ligger i et arkitektonisk mesterverk.


Dr. Gauger dykker ned i transkripsjon og oversettelse og hvor raskt disse prosessene foregår. Cellen er lik et under, og enda mer om du mener at alt som organisasjon og informasjon kom av en tilfeldig prosess av materie blindt svitsjende og kolliderende med seg selv - akkurat som Kongress biblioteket.

Bilde 2. Bibliotek allegorien betvilt (brukt med tillatelse)

Oversettelse og bilder ved Asbjørn E. Lund