Menneskelige haler?

(Uraktige haler og evolusjon)

(Oversatt fritt etter: http://creation.com/human-tails#fatty-folly)

Ingress: Seriøse medisinske forskere referere nå til denne typen struktur som "en forstyrrelse i utviklingen av embryoet, men ikke en regresjon i evolusjonsprosessen." [Fra Paediatric Neurology]

Et vedvarende argument for evolusjon, er ideen om antatte ur-organer. Disse er tenkt å være en 'tilbaketast" til en antatt evolusjonær forfedre-tilstand. Dette er angivelig forårsaket av genetisk informasjon i DNA for at forfedrenes egenskap, som er en eller annen måte (for eksempel ved mutasjon) 'avdekket' eller i stand til å uttrykke seg selv. Mens det tidligere hadde blitt 'dekket' eller undertrykt ('avslått'), er det nå "slått på".
Dette er relatert til (, men ikke det samme som) -emnet med såkalte 'ur-organer', som er ment å være ubrukelig eller degenererte organer som er en "etterlatenskap" fra vår evolusjonære fortid. Et godt eksempel på dette i mennesker, pleide å være blindtarmen, som nå kjent for å ha bestemt funksjon.

Bilde 1. 'Uten hale'


Kreasjonister har lenge avvist uropphavs-krav for menneskelige organer og funksjoner som blindtarm, mandlene, halebenet, mannlige brystvortene, kroppshår , etc. Selv mange evolusjonister har forlatt disse svake og slitte argumenter. Noen søker å redefinere eller i det minste nyansere begrepet for å prøve å unngå kraften i disse benektelser, 1 men nøye gransking fortsetter å vise svakhet av argumentet . Mer moderne versjoner av disse "rudimentære påstander (som sviktet ' Junk DNA ' idé) oppstår stadig, etter som eldre argumenter faller av den evolusjonære beltevognen.
Dette aldri-si-die entusiasme er fordi noen ubrukelig eller 'leftover' organer ville bli sett på som "en rykende pistol" av bevis av vår lange evolusjons marsj fra tidligere organismer til vår nåværende form. Hvorfor ellers, sier de, ville vi bærer genetisk informasjon for organer og funksjoner som tjener ingen hensikt i dag? Mye det samme argumentet gjelder selvsagt hvis man kunne peke på arvelige egenskaper fra tidligere generasjoner (avatisms), eller spontant vise 'tilbakeslag' til et organ som en av forfedrene hadde, men som ikke vises i de fleste "normale" mennesker.


Mennesker med haler?
Et populært eksempel på 'tilbakeslag til en tidligere type' disse dager er påstanden om at mennesker ofte er født med fullt fungerende haler. Akkurat et slikt krav ble gjort av bekjennende Karl Giberson (en stor bidragsyter til den teistisk evolusjonære organisasjon Biologos og forfatter av boken 'Saving Darwin', hvordan å være en kristen og tro på evolusjon) under en debatt med Intelligent Design talsmann Stephen C. Meyer .

Bilde 2. Eks. på utvekst (Kan være photshoppet)


I det han skrev om dette aspektet av debatten etterpå, sa Giberson :
"Hvorfor inneholder det menneskelige genom instruksjoner for produksjon av trekk vi ikke bruker? Den vitenskapelige forklaringen er at vi arvet disse instruksjonene fra våre hale-utstyrte forfedre, men instruksjonene for å produsere dem har blitt stengt av i våre genomer, og det er derfor Shallow Hal (2) er den eneste personen folk flest kjenner som har en hale. Noen ganger blir 'ignorer disse genene budskapet' borte i fosterutviklingen, imidlertid, og babyer er født med perfekt utformet, selv funksjonelle haler." (3)


Under sin debatt viste Giberson faktisk et bilde av en menneskelig baby med en hale festet, til å bekrefte sin påstand.(4) Pinlig nok for ham, viste det seg å være en 'photoshoppet' bilde, tilsynelatende hentet fra det satiriske nettstedet 'cracked.com' (en etterlevnings-rest av en imitasjon av 'Mad magazine') (5), snarere enn et reelt medisinsk eksempel! Giberson har siden beklaget, men det er neppe et lysende eksempel på sann kunnskap for en Ph.D. vitenskapsmann, og en betimelig advarsel for dem som blindt godtar slike evolusjonære 'beviser' uten grundig å undersøke deres gyldighet. (6)


Prominent ateistisk evolusjonist og biolog Jerry Coyne gjør lignende krav i sin bok 'Why Evolution is True'. Han sier: "En sjelden gang ... blir et barn født med en hale som stikker ut fra bunnen av sin ryggraden. Halene varierer enormt ... noen ... inneholder virvler ... Heldigvis blir disse vanskelige fremspring lett fjernet av kirurger." (7)


Har folk haler?

Mennesker er ofte født med ulike typer oppsvulmede eller rørformede utvekster, fra en rekke forskjellige typer av årsaker. Hvor disse er på deres nedre rygg, selv om medisinsk betegnet 'halelignende vedheng ", er de ofte referert til som "menneskelige haler". (8) Et online bilde søk ved hjelp av søkefrasen “menneskelige haler" avslører mange (noen ganger forstyrrende) bilder av mennesker med denne typen tilstand.
De mest populære historien på at folk har blitt utsatt for om dette, er trolig at av Arshid Ali Khan, en tenåring fra Punjab i India. En 'menneskelig hale' søk på nettet er nesten garantert å finne nyheter, videoer og bilder om denne unge mannen. Han er blitt hyllet av noen som en reinkarnasjon av den hinduistiske ape-guden Hanuman, på grunn av 18-cm 'hale' han har. Dessverre, som for de fleste mennesker som er født med "haler", er det tilknyttet medisinske utfordringer. Han kan ikke gå på grunn av delvis lammelse, og må bruke rullestol. Den britiske Daily Mail har rapportert at legene vurderer å fjerne vedhenget, som selv om Arshids tilstand ikke er blitt formelt diagnostisert, sier de: "... Tror halen og delvis lammelse kan være et tegn på at han har en form for ryggmargsbrokk (meningocele). Dette utvikler seg når membraner stikker ut gjennom et hull mellom ryggvirvlene i ryggen."(9)

Bilde. Arshid Ali Khan


Hva er disse 'halene'?


Det er grovt sett to typer av disse vedheng, som kan variere fra noen centimeter til godt over 10 centimeter lange. I medisinsk litteratur er noen er referert til som "sanne haler" (som inneholder muskler, kan bevege seg og er plassert stikkende ut fra halebenet) og andre kalles 'pseudo haler' (som generelt er slapp, og kan være plassert en rekke steder) . Denne terminologien er selv (basert på evolusjonære forutsetninger) en av utfordringene til at kreasjonister argumenterer mot evolusjonister om denne påstanden. Noen som undersøker denne debatten kan finne vitenskapelige artikler hvor leger og forskere bruker begrepet 'menneske haler', så mange mennesker ikke ser lenger og siterer dem som eksperter, bekreftes det evolusjonære argument.


Problemet er at begrepet 'hale' brukes mer beskrivende enn vitenskapelig. Hvis noen er født med et rørformet utvekst som strekker seg fra skulderen eller armen (10) blir det ikke vanligvis referert til som en hale, fordi det ikke ligger i det området der de fleste forventer å se en hale på en skapning. Men når man ser en på korsryggen eller baken, er det lett å se hvorfor begrepet brukes. Det faktum at noen av disse 'haler' kan dukke opp andre steder enn der haler på skapninger normalt finnes, vil være et godt argument mot at de virkelig er overlevnings- vekster, men heller patologiske, dvs. abnormaliteter av normal menneskelig utvikling, som ikke er relatert til noen 'forfedrenes gener'.

Bilde. Ulike typer av ryggmarksbrokk


Som en forsker fra Duke University Medical Center (Durham, NC) uttalte:
"En av de tidligste årsaks forklaringer på den" menneskelige hale "var at det var en rest av den embryologiske halen sett under svangerskapet. Det er flere problemer med denne teorien, den mest åpenbare er at disse forekommer i andre områder enn den embryologisk 'sete' region. " (10) Selv navnene 'sann hale'og 'pseudo hale' er misvisende, fordi årsakene til hver av disse misdannelser nå er antatt å være relatert.
'Hale-vedheng' eller 'menneskelige haler' ble gruppert av Dao og Netsky til ekte haler, som inneholder muskler og er bevegelige, og pseudo-haler, som ikke beveger seg. Men dette er nå ansett som vilkårlig og uten klinisk betydning, i det begge typer er utledet fra harmløse rester og årsaken til begge trolig er like. " (11)


Harmløse rester?
Moderne leger som er kjent med denne slags tilstand, synes enstemmige i sin beskrivelse av menneskelige 'haler' som følge av fødselsskader. Som i eksempelet Arshid Ali Khan, har nesten alle av dem med disse halelignende vedheng, tilknyttede potensielt alvorlige medisinske tilstander. Av uregelmessigheter i forbindelse med folk som har 'haler', er de vanligste ryggmargsbrokk, medfødt ryggsykdom og 'knyttet' ryggmarg, med mange andre innrapportert også. (12)
Menneske 'haler', selv om de er svært sjeldne, har vært kjent i lang tid. Det har bare vært ganske nylig om at teknikker som CT (computertomografi) og MR (magnetisk resonans avbilding) skannere har vært tilgjengelig, og noen av forholdene knyttet til disse vedhengene, kan bare bli riktig diagnostisert og vurdert ved hjelp av slikt utstyr.

Bilde. Ryggmargsbrokk-virkning barn


En saksrapport publisert i 2010 sa følgende;
"Et menneske hale er en sjelden medfødt anomali med en fremtredende lesjon fra 'lumbosacrococcygeal' regionen. Mange forfattere så denne nysgjerrig og sjeldne tilstanden å være bevis på menneskets avstamning fra, eller forhold til andre dyr ... Avansert bildeteknologi i de siste tiårene, har tillatt en mer grundig undersøkelse av disse pasientene og bedre definert deres tilknytning til ryggdysfunksjon og 'tjoret' ryggmarg." (13)


En rapport fra 2008 i Journal of Perinatologi uttalte:
'Den viktigste trekket ved halelignende vedheng, er muligheten for assosiert spinal-dysfunksjon, som må behandles for å hindre utvikling av nevrologiske symptomer. Derfor krever halelignende vedheng nitid bildebehandling og nevrologisk evaluering, for å sikre at passende operasjoner blir utført for å hindre progressive nevrologiske symptomer.' (14)


Men artikler skrevet 'før MR', kom med påstander om dette (for ikke å snakke om fettsvulster, se Fatty Folly: Ved anledninger, viser en antatt "hale" seg ut til å være en enkel fettsvulst, kjent som en 'lipoma'. Lipomaer er vanlige og kan forekomme hvor som helst bare det er fettvev, vanligvis dannes de rett under huden. De kan ofte utvikle seg og vokse i en voksen, også. I de mange tilfeller at en slik svulst viste seg å dukke opp i et annet område av legemet, vil det aldri bli foreslått at det var en hale, selv om det var noe langstrakt. I motsetning til de 'menneskelige haler' diskutert av medisinske forskere, kan en lipoma faktisk veldig enkelt fjernes, selv av noen med svært begrenset kirurgisk erfaring. Og ved slik flytting, vil diagnosen være opplagt, som er at det har ingenting å gjøre med haler, primitive eller på annen måte.)


"En urhale" kan "lett fjernes kirurgisk, uten gjenværende effekter." (15)
"Den sanne menneskelige halen er en godartet tilstand ikke forbundet med noen underliggende (spinal) marg-misdannelser." (16)
Så eldre kommentarer om denne tilstanden kan alvorlig ha undervurdert de tilknyttede medisinske problemer hos pasienter med "haler" på grunn av mangel på utstyr, og /eller det falske Darwins begrepet 'ur (vestigale)-organer', som de har lært i sine lærebøker. Hvorvidt en slik en "hale" har muskler (som gjør den bevegelig) eller ikke, på grunn av hyppige sammenslutning av en rekke misdannelser, refererer seriøse medisinske forskere nå til denne typen struktur som "en forstyrrelse i utviklingen av embryoet, men ikke en regresjon i evolusjonsprosessen." (17)Historien om menneskelige 'hale-lignende' vedheng
Likevel, en så kraftig og grafisk idé som en menneskelig 'hale' dør vanskelig, og (spesielt når styrkes med forfalskede og photoshoppede bilder og videoopptak) som fortsatt er populær på internett. Forsterkende er ideen om at alle menneskelige embryoer har "haler" på en stadium. Mange tror at gener ansvarlig for denne 'embryo-hale' er de som når 'ikke avslått", er årsaken til de menneskelige 'haler' diskutert her.

Bilde. Lipoma-kan dukke opp langs hele ryggraden


Giberson (teistisk evolusjonist) sier;
"... Vi har arvet disse instruksjonene [for haler] fra våre forfedre med hale, men instruksjonene for å produsere dem har blitt stengt av i våre genomer ..." (18)
"Noen ganger" ignorerer disse genene at budskap blir borte i fosterutviklingen, imidlertid, og babyer er født med perfekt utformet, og med funksjonelle haler. " (18)
Han uttrykker også disse ideene i sin bok 'Saving Darwin' hvor han skriver: "To måneder gamle embryoer av kylling, svin, fisk og mennesker ligner. De har alle gjeller, svømmehud på hender og føtter, og haler. I løpet av noen uker forsvinner disse formasjonene fra det menneskelige embryo. " (19)

Gjeller?
Ideen om at den menneskelige embryo inneholder gjeller har lenge vært diskreditert. Selv en standard embryo-tekst (20) sa så langt tilbake som 1981, at sporene ofte kalt gjellekløfter, nå mer er riktig å kalle svelget, fordi "i det menneskelige embryo er reelle gjeller aldri dannet." (21)

Bilde. Alt annet enn gjeller


Føtter med svømmehud?
Tilsvarende for ideen om 'føtter med svømmehud". Menneskelige hender og føtter er unike fra begynnelsen, og selvfølgelig skal vi ikke ha nedstammet fra noen andebryst-lignende stamfar allikevel. De menneskelige fingrene dannes fra et embryo lag (Se 'Refuting Evolution 2, kapittel 6), hvor naturlig celledød -programmert celle 'død', mellom områdene forutbestemt til å bli fingre, deretter forlater de som står igjen. En sjelden gang, er fingrene ufullstendig separert ved fødselen, noe som kan ha gitt drahjelp til 'svømmehud'- myten.


Hale?
Ideen om at alle menneskelige embryoer har en "hale" er falsk hvis det som er ment, har noe å gjøre med en stamfar med hale. Det kommer fra det faktum at i løpet av fjerde eller femte uke av den normale prosessen med utvikling, utvikler alle mennesker aposterior-forlengelse av fosteret. Da utvikles muskel-skjelettstruktur utover endetarmsåpning, noe som hjelper å utfolde kroppens plan og nervesystemet. Dette er imidlertid ikke på grunn av noe tilbakedannet 'hale-DNA'; Det er en kritisk fase av programmert menneskelig embryonal utvikling, i det ryggstreng og nevrale rør strekker seg over det meste av denne halelignende strukturen.

Denne struktur, bare meget overfladisk lik en hale, fungerer som en slags mal eller stillas, som framkaller eller styrer dannelsen av andre strukturer ved presise forløp i den senere utvikling (for eksempel virker ryggstreng som en mal for celler som utvikler seg til ryggvirvler). Når disse systemene er ferdige, sikrer genetisk programmering fjerning av den opprinnelige strukturen, som ikke lenger er nødvendig. Og dette er ikke unikt for nettopp denne posteriore forlengelse; mange slike strukturer dannes og reabsorberes under normal menneskelig utvikling. 'Annals of Anatomy' beskriver det på denne måten (de kaller det dessverre 'hale'): "Under normal menneskelig utvikling dannes en rekke forbigående strukturer og går deretter helt tilbake. En av de mest fremtredende strukturer som regress under utviklingen er den menneskelige hale ... Til å begynne med er den menneskelige halen sammensatt av hale-spire fostervev som differensierer til .. sekundære nervetråder, ryggstreng og endetarm."(22)

Bilde. Aposterior-forlengelse av fosteret-hjelp til utfolding av nervesystemet

En analogi ville være som en steinmur utgjør en buegang. Fordi steinene i en bue ikke vil stå av seg selv til sluttstenen er plassert for å fullføre det, bygger murere en "bukk" (et tre-stillas i form av en bue) under den, slik at den vil støtte steinene i det buen bygges. Ved ferdigstillelse fjernes 'bukken', og den ferdige buegangen er selvbærende. Med mindre du hadde sett buen bygges, hadde du kanskje aldri visst at stillaset var der. Og det er et forbilde på omtanke og design, ikke noen 'på måfå sammen-kastet opphopning av leftovers'.

Fullt fungerende haler?
Om en analyser erklæringen om at mennesker ofte er født med "fullt fungerende" haler, kan det best oppnås ved å definere hva en ekte hale er, hvilke funksjoner haler har, og den strukturen som kreves for denne funksjonen, og så sammenligne dem med såkalte 'menneskelig haler'. Husk at argumentet om 'velfungerende' ikke er om mennesker noen gang har blitt født med en utvekst hvor en hale kan være (hvis vi hadde vært utformet med haler). Heller ikke selv om en utvekst skyldes utviklingsmessig unormal forløp, inneholder muskler (som hvis koblet til nerver vil trekke seg sammen, og dermed føre til at utstikket flytter seg). Det er om mennesker noensinne faktisk har haler sammenlignet med dyrehaler, eller ikke (-enten i embryo-form eller når de er født).
Dyrehaler er fullt utviklet strukturelle ryggvirvler, som fortsetter forbi de bakre hoftene med hensiktsmessig festede muskler, nerver som aktiverer disse musklene med aktuelle nervebaner for kontroll av halen (-hele veien til, og i hjernen), og andre nødvendige myke vev som er tilstede i anatomisk passende forhold til alle disse.

Bilde. Struktur i ryggmargsbrokk


Haler av dyr, under kontroll av de respektive skapninger, blir brukt for følgende: gripeevne, børste insekter unna, som en lokkedue for forsvar (som når øgler frivillig løsrive halene), kommunikasjon (som en hund som med logrer halen hvis det er fornøyd, eller en katt som slår med halen for å vise det er opprørt), holde seg varm (som en husky, legger seg i en sirkel, og dekker snuten), og sannsynligvis viktigst, -for balanse når de går og løper.


Til tross for de inntrykk man får, har ingen såkalte 'virkelige haler' (husk, disse har muskler) i mennesker noensinne blitt funnet å inneholde bein eller brusk (23,24), og selv om 'pseudo-haler' er blitt funnet å inneholde bein, har de ikke inneholdt virvler (Coyne uttalelse om at noen menneskelige haler har virvler, ser ut til å være falsk, fra alle kilder vi har vært i stand til å vurdere). Så alle disse ur-vedheng ligner ikke i det hele tatt noen reell dyrehale strukturelt. Og ingen mennesker er født med en slik abnormitet er i stand til å bruke sitt hale-vedheng for noen av funksjonene ovenfor. Dermed blir påstanden om at mennesker ofte er født med 'fullt fungerende' haler, villedende og falsk.


Lege og kirurg Dr. Michael Egnor som har faktiske kirurgisk erfaring med denne type tilstand, uttalte følgende om 'menneske haler':
Ingen av dem -og ingen av rapporter i litteraturen som jeg vet om, er virkelige haler.-Michael Egnor (nestleder ved Institutt for Nevrologisk kirurgi, og direktør, Pediatric Nevrokirurgi ved State University i New York ved Stony Brook). "Ingen av dem-og ingen rapporter i litteraturen som jeg vet om, er faktiske haler. En hale har ryggvirvler, er en fortsettelse av halebenet, har utviklet muskler, nerver og andre myke vev, etc. Vedheng som er beskrevet i litteraturen, og alle de vedheng som jeg har operert, er misdannede (mesenchymale) vev, ..(spes. faguttrykk).., som bærer en overfladisk likhet med en 'hale'. Ingen har strukturen av en hale, selv i rudimentær form, og ingen av de jeg har operert ble festet til halebenet på den måten en hale er." (25)


For dem ukjent med medisinsk terminologi så betyr det at disse såkalte menneskelige haler er en abnormitet som består av en bestemt gruppe misformede celler (typisk at de er i stand til å utvikle seg til bindevev) fra midten av spirelaget til et embryo, som danner en lesjon som stikker utover fra huden, og danner en hale-lignende vekst. Det er dette midtre embryo-cellelaget (mesodermen) som normalt utvikler seg til strukturer som inkluderer muskler, så tilstedeværelsen av en muskel i en og annen av disse lagene er ingen overraskelse.

Bilde. Misdannelse -ikke ekte hale


Oppsummering og konklusjon


1. Den menneskelige embryo har aldri på noe tidspunkt en 'hale'.
2. Utviklingsabnormiteter kan en sjelden gang forårsake ur-vedheng som folkelig har blitt betegnet 'haler'.
3. Disse kan være av varierende typer, og kan noen ganger inneholde nervemuskler, noe som får dem til å være 'bevegelige'.
4. Selv om dette dessverre har ført til begrepet 'virkelige haler', er ingen babyer noensinne født med noe som fjernt kunne kalles en ekte hale, strukturelt og funksjonelt.
5. a.Medisinske forskere og klinikere som står overfor disse sjeldne forekomster, erklærer i økende grad som en selvfølge (hvorvidt de tror på evolusjon eller ikke), at ingen av dem er haler.
5.b. Nei, de bekrefter deres status som ulike typer misdannelser, som ikke er relatert til noen 'dyre-herkomst'.
6. Personer med disse ur-vedhengs feil, lider oftest av en rekke potensielt alvorlige medisinske tilstander (og de fleste av vedheng er ikke 'lett å fjerne' som evolusjonister hevder).
7. Disse feilene gir klart ingen støtte for påstanden, om at mennesker har opprinnelige gener for haler, kodet i vårt DNA.


Igjen har en darwinistisk myte, i dette tilfellet 'primitive' eller "opprinnelige' organer, vist seg å være vitenskapelig falsk. Selv om de prøver så hardt som de gjør, kan de fortsatt ikke gjøre en ape ut av oss.


Bilde. Konklusjon som blir stående

Referanser og kommentarer


1. Dette refererer til påstanden at et organ ikke trenger å være fullstendig ubrukelig for å bli betraktet som 'opprinnelig'. I.e. den kan ha degenerert fra sin opprinnelige funksjon og så senere ha utviklet en annen, i.e. blitt ‘utnevnt’. F.eks. kan vingene til fugler som ikke kan fly (som også kreasjonister ofte tror er resultat av tap av funksjon) kan bli brukt som balanse funksjon mens de løper.
2. A crude 2001 movie that features a prominent character with a supposed ‘vestigial tail’.
3. Giberson, K., Science Wars, My Debate With an ‘Intelligent Design’ Theorist, The Daily Beast, April 21 2014, thedailybeast.com.
4. This image can be seen at www.sciencephoto.com/media/89784/view.
5. Klinghoffer, D., Karl Giberson Apologizes for Photoshopped Image of Tailed Baby, evolutionnews.org, 6 June 2014.
6. The internet contains many doctored or ‘tricked’ images, both still and video, claiming to be real, and these include some of ‘functioning tails’. Unfortunately, some fraudsters also take in many Christians with fake ‘archaeological’ and similar claims purportedly supporting the Bible, e.g. the notorious ‘giant pre-Flood human skeleton’ photos. See Arguments we think creationists should not use.
7. Coyne, J. A., Why Evolution Is True, OUP Oxford, 2009, p.70.
8. Gaskill, S.J. and Marlin, A.E., Neuroectodermal appendages: the human tail explained, Pediatr Neurosci 15(2):95-99, 1989; US National Library of Medicine, National Institutes of Health, Pub Med.gov, Page 97,ncbi.nlm.nih.gov.
9. Indian teenager is worshipped because he has a seven inch TAIL—but may need it removed as he’s unable to walk, The Daily Mail, 17 June 2014, dailymail.co.uk.
10. Gaskill & Marlin, op. cit., p. 97.
11. Herman, T.E. and Siegel M.J., Human tail-caudal appendage: tethered cord, Journal of Perinatology 28: 518-519, 2008.
12. Lu, F.L., Wang, P.J., Teng R.J., Tsou Yau, K.I., Frank L. Lu, Pen-Jung Wang, Ru-Jeng Teng, and Kuo-Inn Tsou Yau, The Human Tail, Pediatric Neurology 19(3), 1998.
13. Chunquan C., Surgical treatment of a patient with human tail and multiple abnormalities of the spinal cord and column, Department of Pediatric Neurosurgery, General Hospital of Tianjin Medical University, no. 154, China, Research Gate,researchgate.net.
14, Herman, T.E. and Siegel, M.J., Human tail-caudal appendage: tethered cord, Journal of Perinatology 28:518-519, 2008 | doi:10.1038/jp.2008.39.
15. Dao, A.H. and Netsky M.G., Human Tails and Pseudotails, Human Pathology 15(5):449-453, 1984.
16. Spiegelmann, R., Schinder, E., Mintz, M, and Blakstein, A., The human tail: a benign stigma, Journal of Neurosurgery 63(3):461-462, 1985.
17. Lu, F.L. et al., op cit.
18. Giberson, K., Science Wars, My Debate With an ‘Intelligent Design’ Theorist, The Daily Beast, 21 April 2014, thedailybeast.com
19. Giberson, K., Saving Darwin: How to be a Christian and Believe in Evolution, HarperOne, New York, 2008, p. 200.
20. Langman, J., Medical Embryology, 4th edition, Williams & Wilkins, Baltimore, 1981.
21. There are no gill slits, either, in human embryos—the same text referenced above says (on p. 268) that the associated pouches "do not establish an open communication with the external clefts".
22. Morphological diversity of dying cells during regression of the human tail, Annals of Anatomy 183:217-222, 2001, sciencedirect.com.
23. Dao, A.H, Netsky, M.G., Human tails and pseudotails, Human Pathology 15(5):449-53, 1984; US National Library of Medicine, National Institutes of Health, PubMed.gov, ncbi.nlm.nih.gov.
24. Spiegelmann, R., et al, op.cit.
25. Egnor, M., The Myth of Human ‘Tails’: A Physician and Surgeon’s Perspective, Evolution News and Views, May 23, 2014, evolutionnews.org.

 

Stoffutvalg og bilder ved E. Lund