Premiere: Ny Behe-video utforsker 'hemmelighetene' ved blodkoagulering
David Klinghoffer, 26. okt. 2022'
Oversatt herfra


Hver gang du skjårer deg på en rosetorne, mens du jobber i hagen, skjer det noe fantastisk. Man kan til og med si at det er mirakuløst. Du ser en dråpe blod, men raskt stopper blødningen. Hvis den ikke gjorde det, ville du vårt i livsfare. Vi tar blodets koagulering for gitt. Men som biolog Michael Behe forklarer i den nye 7. episoden av 'Secrets of the Cell', er prosessen nøyaktig utformet og irreduserbart kompleks, trosser darwinistiske forklaringer og peker på målrettet intelligens.

Bilde 1. Illustrasjon av blodkoagulering


'The Secrets of the Cell'-serien har vårt enormt vellykket i å oversette vitenskapen om intelligent design, og professor Behes syn på det, for det bredeste publikummet. Tidligere episoder har hatt så mange som en halv million visninger. Strategien til Senter for vitenskap og kultur har vårt å ta ID til verden gjennom fagfellevurderte og populårvitenskapelige publikasjoner, men like viktig, gjennom videoer på YouTube-kanalen vår, med 176 000 abonnenter.


Behe i hagenNå i sin andre sesong har Secrets Behe som den geniale verten, noe som gjør designvitenskap lett forståelig, inkludert for studenter. Den er vakkert produsert og animert, takket våre filmskaperen Cal Covert, hvis hjernebarn det er. Hvis du deltok på CSCs Insiders Briefing, så du et kort klipp fra episoden. Hele videoen er 16 minutter lang og har premiere i dag. Det er absolutt verdt å dele. Se den nå:


Video: Blodkoagulering: Kroppens nødresponssystem -lenke (16 min)

Bilde 2. Behe ser ut over lokal biotop

Oversettelse ved Asbjørn E. Lund